CWO zeilschool TEAM WEST is een samenwerking van twee watersportverenigingen. Op zoet water Koninklijke Watersport vereniging de Kaag, als sinds 1910 een van de grote watersportverenigingen. Bekend door onder andere de Kaagweek, de oudste zeilweek van Nederland. De andere vereniging in deze samenwerking is de Jachtclub Scheveningen, bekend van de Ijspegel wedstrijden en al jarenlang van de CWO zeilschool op zout water, de Zoute Optimst. In Den Haag en omstreken beter bekend als de ZOP.

Beide verenigingen hebben CWO licentie. Dat betekend dat er wordt lesgegeven volgens het CWO systeem, dat de instructeurs zijn opgeleid volgens dat systeem maar vooral dat er een waarborg van kwaliteit en veiligheid is. Om een CWO aangesloten locatie te zijn moet je aan diverse voorwaarden voldoen, denk hierbij aan; opleidingsniveau, materiaal, rescueboten, veiligheidsmiddelen, kwaliteit van lessen etc. Ook is er regelmatig een audit waarbij er op locatie wordt gecontroleerd of wij als zeilschool nog aan de eisen voldoen.

Door de samenwerking hebben we de unieke mogelijkheid om zowel op zoet water, de Kaag als op zout water Scheveningen te varen. Al zijn de meeste CWO lesprogramma’s op 1 locatie. Al is dat natuurlijk wel te combineren, in het voorjaar lessen op de Kaag en in de zomer lekker een week in Scheveningen! De wedstrijdteams trainen sowieso op beide locaties.

Het programma jeugdzeillessen ziet er in grote lijnen als volgt uit;

  • Zeillessen in Optimisten, Lasers/IlCA’s, RS Feva’s en Ynglings.
  • Serie lessen in de weekenden op de Kaag
  • Weekenden en feestdagen losse lessen in Scheveningen
  • Jeugdweek op de Kaag voorafgaand aan de Kaagweek in de eerste week van de zomervakantie
  • Jeugdweek in Scheveningen de laatste week van de zomervakantie
Optimisten zeilen in de haven van Scheveningen. CWO zeilschool de Zoute Optimist is nu Team West
Jeugd op zeilles bij TEAM-West zeilschool op de Kaag
Zeilschool op de locatie van ZOP onder de vlag van Team West, zeillessen op de Kaag en in Scheveningen/Den Haag