Vanuit de Jacht Club Scheveningen dragen we een steentje bij aan de samenwerking van Team-West. Onze zeilers en jeugdleden vinden via de instroom bij: “de Zoute Optimist” hun weg naar de rest van het land. 

Vanaf het strandje naast het topsport centrum Scheveningen kunnen onze toppers in spe zo maar een Olympisch sporter tegen het lijf lopen. Het komt ook voor dat we een weekeindje moeten uitwijken naar een andere locatie omdat er internationale evenementen worden gevaren op ons geliefde water voor de kust.

Nadat de kids ze de eerste stapjes op het water hebben gemaakt kunnen ze het ruime sop kiezen en wedstrijd gaan zeilen bij de Combi Teams van :Team-West.

Vorig jaar was Scheveningen de locatie waar de Ocean Race en het wereldkampioenschap zeilen voor olympische klasses heeft plaats gevonden. Twee enorme evementen met alle grote namen die onze sport rijk is! Wat een ervaring voor de zeilers om daar tussen te mogen lopen. 

Maar dergelijke evenementen zijn natuurlijk nog heel ver in de toekomst voor de beginnende zeilers. Het eerste en mooiste internationale evenement dat er gevaren kan worden is de: Braassem Easter regatta. Op dit moment zijn de beginnende zeilers van 2 jaar geleden de helden van dit vent en genieten ze met volle teugen samen met hun coach, Willemijn Offerman, die tussen haar eigen topsport carrière tijd maakt om de toppers van de toekomst te trainen.

Ben je benieuwd naar wat we te bieden hebben op de Jacht Club Scheveningen? Hieronder vind je de agenda met alle evenementen op de Jachthaven. Van beginnende Zoute Optimist (ZOP), tot aan zomerweken en clinics op hoog niveau wedstrijdzeilen.   

vlnr. Babette Linnartz (JCS), Milou Modderman (JCS) Nils Bakkenes (KWV de Kaag), Willemijn Offermans (Coach), Anouk Poelmann(JCS), Silke Vink (JCS).