Jeugdweek KWV De Kaag

13 t/m 17 juli 2024

Voor kids van 6 tot 18 jaar

Over de Kaag zomerweek

Lekker zeilen & vrienden maken

Voor wie

– Beginnende zeilers in de Optimist  t/m 12 jaar

– Jeugd die tweemans wilt zeilen in de Laser Pico 12 tm 16 jaar

– Jeugd die in een kielboot wil leren zeilen in de Yngling 13 tm 18 jaar

– Alle wedstrijdzeilers in de Optimist en Laser

De deelnemers aan de combi Kaag die gezeild hebben in de ILCA4 en ILCA6, voorheen de Laser 4.7 en de Laser Radiaal

Doelstelling

De kinderen worden in groepen ingedeeld afhankelijk van het instapniveau, kennis en ervaring en staan onder begeleiding van onze ploeg enthousiaste zeiltrainers. Tijdens een intensief vierdaags programma staat het bevorderen van plezier in het zeilen bij de deelnemende kinderen centraal. In het programma komt het wedstrijdzeilen uitgebreid aan bod, en behandelen we verschillende zeilvaardigheden volgens het CWO-programma.

Voor een volledige zeilopleiding adviseren we zeilers om meer te zeilen dan 1 week per jaar. Bijna het gehele jaar biedt de vereniging uitgebreide trainingen aan in de Optimisten en Laser.

Data & Tijden

Ouders kunnen hun kinderen ‘s ochtends om 9:00 uur brengen en eind van de dag om 16:00 weer ophalen. 

  • 13/ t/m 17 juli

Locatie

We zeilen natuurlijk op de Kagerplassen, maar we starten vanaf de kant. De lessen worden gehouden vanuit de sociëteit van KWV De Kaag

Adres voor navigatie: Zijldijk 11, 2362AE Warmond

Paklijst

Wij nodigen iedereen die over een eigen boot beschikt uit om deze mee te nemen. KWV De Kaag beschikt over een beperkt aantal verenigingsboten die worden toegekend op volgorde van inschrijving.
Zeilers die een eigen boot meenemen, dienen zelf voor een goed zwemvest te zorgen. Zwemvesten van de vereniging kunnen alleen gebruikt worden in combinatie met een verenigingsboot. Verder dient elke deelnemer voor geschikte zeilkleding te zorgen. Bij voorkeur een wetsuit met lange benen en een regenpak, zeilschoentjes of andere gesloten schoenen (geen slippers/sandalen). Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de JEUGDWEEK nadere informatie over alle benodigdheden.

Programma

De JEUGDWEEK is een dagkamp. De kinderen worden in de ochtend gebracht en eind van de middag weer gehaald. De dag wordt gevuld met allerlei activiteiten. Uiteraard wordt er veel gezeild maar minstens zo belangrijk is de voorbereiding, boten op- en aftuigen, basiszeiltheorie en leuke wal- en waterspelletjes. Er wordt samen geluncht op de Kaagsociëteit.

De boten waarin je mag varen

Optimist

Beginners en de jongere zeilers starten in een Optimist. Deze boot is de perfecte boot om te leren zeilen. Veilig en beschut starten we in de haven maar als het goed gaat, kiezen we het ruime sop en varen we langs de pier en het strand.

ILCA/ Laser

Ben je al wat ouder en heb je al de nodige ervaring? Stap dan in een Laser/ILCA. In deze eenmansboot kun je over de hele wereld zeilen. Onze instructeurs passen hun lessen aan op jouw ervaring.

RS Feva is tweemans CWO zeilen op een zeilschool op de Kaag, Zeilles Scheveningen, Den Haag, randstad bij Team West

RS Feva

Na de Laser/ILCA is er ook nog de RS-Feva. Op deze boot heb je nog een bonus zeil voor de ruime koersen. Met deze Gennaker in de mast kun je de boot van de golven af laten surfen en super snel planeren.

Yngling

wil je ervaren hoe het is om in een 3-mans wedstrijdboot te varen? Stap dan in een Yngling. Deze boot is geschikt voor jeugdzeilers van 13 t/m 18 jaar.

Klaar voor een geweldige week?