Scheveningenweek

Door succes 2 weken!!!!!
12 t/m 16 augustus & 19 t/m 23 augustus

Voor kids van 8 tot 18 jaar

The game is on!

Zeilen is een vette game! Bij ons leer je alles wat je moet weten om de strijd aan te gaan. Wij zorgen voor alles! Boten, kleding, zwemvest, lunch, alles is geregeld. Je ouders hoeven je alleen te brengen en te halen. Chill toch!?

Over de Scheveningenweek

Leer zeilen & maak vrienden

Voor wie

Veel, weinig of geen zeilervaring? Iedereen is welkom tijdens de Scheveningenweek. We maken groepjes op basis van niveau binnen de verschillende boottypen. Je krijgt les van ervaren instructeurs in een veilige omgeving.

Data &Tijden

Ouders kunnen hun kinderen ‘s ochtends om 9:00 uur brengen en eind van de dag om 16:00 weer ophalen. 

  • 19 t/m 23 augustus

Locatie

We zeilen natuurlijk op het water in de haven van Scheveningen of voor de kust, maar we starten vanaf de kant. De lessen worden gehouden vanuit het Nationaal Topsportcentrum Den Haag:

Hellingweg 11a, 2583 DZ Den Haag

Paklijst

Om er een leuke dag van te maken, is goede kleding van groot belang. Daarom heb je het volgende nodig:

  • Regenkleding (water en winddichte jas) 
  • Sportieve kleding
  • Setje droge kleren
  • Handdoek
  • Zwemkleding
  • Waterschoenen/gympen die nat mogen worden.
  • Zeilpak/wetsuit mag, maar is geen must.
 
Wij verzorgen dan het volgende:
  • Zwemvest
  • Volledige boot met uitrusting
 

Eten en drinken

Zeilen is hard werken en daar krijg je honger van. Goed eten is dus belangrijk. Wij verzorgen de lunch en het drinken daarbij. Eventuele tussendoortjes mogen jullie zelf meenemen, evenals een dopper met drinken en/of een bidon met water (niet alleen om te drinken, maar ook om je gezicht te ontzouten).

 

De boten waarin je mag varen

Optimist

Beginners en de jongere zeilers starten in een Optimist. Deze boot is de perfecte boot om te leren zeilen. Veilig en beschut starten we in de haven maar als het goed gaat, kiezen we het ruime sop en varen we langs de pier en het strand.

ILCA

Ben je al wat ouder en heb je al de nodige ervaring? Stap dan in een Laser/ILCA. In deze eenmansboot kun je over de hele wereld zeilen. Onze instructeurs passen hun lessen aan op jouw ervaring.

XS-Rib

Om jullie te begeleiden, hebben we voor in de haven en op zee natuurlijk goede rubberboten nodig. Deze worden ter beschikking gesteld door onze sponsor MCR.

RS-Feva

Na de Laser Pico is er ook nog de RS-Feva. Op deze boot heb je nog een bonus zeil voor de ruime koersen. Met deze Gennaker in de mast kun je de boot van de golven af laten surfen en super snel planeren.

RS Feva is tweemans CWO zeilen op een zeilschool op de Kaag, Zeilles Scheveningen, Den Haag, randstad bij Team West

Laser Pico

Vind je het leuk om samen met een maatje te varen in dezelfde boot? Dat kan in een Laser Pico. In deze boot bedien je samen twee zeilen en stuur gemakkelijk over de golven op zee.