Na de mobiele zeilles door?

Leren zeilen op Scheveningen bij de Zoute Optimist

Voor kids van 8 tot 16 jaar

Mobiele zeilles deel 2

Dit voorjaar hebben we met Team-West in totaal 115 kinderen in de gemeente Den Haag kennis laten maken met de zeilsport bij de mobiele zeilles. We hebben hier nu een geweldig vervolg op bij de Zoute Optimist. We varen 5 zondagen vanaf de haven in Scheveningen. Voor meer info klik op de link in de banner of hier onder.

Vervolg Optimist on Tour!

Na het Allianz WK zeilen de smaak te pakken gekregen bij: Optimist on Tour? Dan kan je nu door bij de Zoute Optimist van Team-West in Scheveningen. In 5 zondagen leer je zelfstandig zeilen. Klik op de knop in de banner of hieronder voor meer informatie. 

Mobiele zeilles voorjaar 2023.

De Mobiele zeilles

Voor kids van 8 tot 14 jaar

Marit Bouwmeester (Team Allianz) over de mobiele zeilles:

“Wat is de mobile zeilles een gaaf initiatief voor kids uit Den Haag! Dit is de manier om een maand lang echt even op zeilles te gaan en plezier te maken op het water”

Voor wie

Ben je na een kennismaking met watersport enthousiast geworden over zeilen en wil je graag een eerste echte les volgen of wil je gewoon graag op een laagdrempelige manier kennismaken met het zeilen? Dat kan met de Mobiele Zeilles! De eerste Mobiele Zeilles vond plaats in juni 2022 in Den Haag. Dit was een groot succes. In 2023 organiseren we een nieuwe reeks Mobiele Zeillessen op meerdere locaties in Den Haag.

Sinds 2014 hebben door middel van Optimist on Tour, het jeugd kennismakingsprogramma van het Watersportverbond, 125.000 kinderen kennis gemaakt met watersport. Om een vervolgstap te maken in de watersport, blijkt echter de afstand naar watersportverenigingen of vaarscholen in eigen omgeving vaak te groot. Daarom introduceren we samen met het Watersportverbond en de Gemeente Den Haag de ‘Mobiele Zeilles’. Hierbij komt de zeilles naar jou toe in plaats van dat jij naar een watersportvereniging of vaarschool moet gaan. Het enige wat je mee moet nemen is je sporttas, de rest ligt al voor je klaar!

Wanneer

In aanloop naar The Ocean Race The Hague (11-15 juni) en het Allianz WK Zeilen (10-20 augustus) starten we met een tweede editie van de Mobiele Zeilles op meerdere locaties in Den Haag. Bij deze editie kan je vier weken lang 1,5 uur les volgen van een gecertificeerde instructeur van Team West. Je kan je inschrijven voor een lessenreeks van 1 les (1,5 uur) per week gedurende vier aaneengesloten weken. De laatste les zijn er Olympische sporters uit Team Allianz aanwezig!

Mobiele Zeilles 1:

Locatie: Wateringseveld, Den Haag
Tijdsblokken: 15:15-16:45 uur en 16:45-18:15 uur. 

 • Dinsdag 16 mei
 • Dinsdag 23 mei
 • Dinsdag 30 mei
 • Dinsdag 6 juni

Mobiele Zeilles 2: 

Locatie: Wateringseveld, Den Haag
Tijdsblokken: 15:15-16:45 uur en 16:45-18:15 uur. 

 • Donderdag 18 mei (verplaatst naar 15 juni)
 • Donderdag 25 mei
 • Donderdag 1 juni
 • Donderdag 8 juni
 • Donderdag 15 juni
 
Mobiele Zeilles 3:

Locatie: Madestein, Den Haag
Tijdsblokken: 15:15-16:45 uur en 16:45-18:15 uur. 

 • Donderdag 15 juni
 • Donderdag 22 juni
 • Donderdag 29 juni
 • Donderdag 6 juli
 

Inschrijving en kosten

Wil je meedoen aan de Mobiele Zeilles? Schrijf je in via de Knoppen hierboven. Let op: wees erop tijd bij want er zijn 24 plekken per tijdsblok beschikbaar. Deelname aan de Mobiele Zeilles kost €50,- euro voor vier lessen. Deze lessen gaan altijd door. Mocht er slecht weer voorspeld zijn, wordt er op de kant een alternatief programma aangeboden.

 

Na de mobiele zeilles

Wanneer je na de kennismaking nog steeds geïnteresseerd bent in het zeilen bieden we je graag de mogelijkheid om via TEAM-WEST deel te nemen aan een van de andere mooie evenementen en opleidingen. Deze vinden plaats in Scheveningen en op de Kaag. Voor meer informatie kunnen jullie een kijkje nemen bij de CWO zeilschool van TEAM-WEST.

Agenda Zoute Optimist